Datum objave: 02.11.2021.

OPĆINA ZEMUNIK DONJI PARTNER NA PROJEKTU AgroSTEM

 „Djeca u Zemuniku učiti će programirati“

Provedba projekta „AgroSTEM“ započela je 18. svibnja 2021. godine i trajat će 24 mjeseca. Nositelj projekta je Udruga za ruralni razvoj »Ravni kotari«, a regionalni koordinator ZADRA NOV-a pruža tehničku pomoć projektu u pisanju i provedbi koji je omogućio projekt ZADRA NOVA ZA VAS kroz koji se financira rad djelatnika Agencije, a usluge pripreme i provedbe ne stvaraju financijski teret za prijavitelje i partnere.

Partneri na projektu su: Veleučilište »Marko Marulić« Knin, Udruga za djecu, mlade i obitelj »Mali koraci« - Benkovac, Zajednica tehničke kulture Zadarske županije i Općina Zemunik Donji.

Projekt se u 100-postotnom iznosu financira iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.833.056,40 kuna. 

Navedenim projektom osigurat će se jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva kroz aktivno uključivanje djece i mladih te opće populacije u popularizaciju STEM-a. Unaprijedit će se suradnja organizacija civilnoga društva, odgojno-obrazovnih i visokoobrazovnih institucija u području popularizacije STEM-a te će se povećati broj aktivnosti s ciljem popularizacije STEM-a u općoj populaciji s naglaskom na djecu i mlade. U okviru projektnih aktivnosti za djecu od 5. do 8. razreda iz Osnovne škole Zemunik, organizirat će se zanimljive interaktivne radionice programiranja.

 

Više o svim aktivnostima projekta možete vidjeti na službenim kanalima društvenih mreža

https://www.facebook.com/search/top?q=agrostem

https://www.instagram.com/agro.stem/