Na Trgu Sv. Mihovila, u klapskim krugovima poznatijem kao „velika pjaca“, čast podignuti festivalsku zastavu imala je Jelena Mimica učenica violine omiške Osnovne glazbene škole „Lovro pl. Matačić“ državna prvakinja u svojoj kategoriji.

Dosadašnja otvaranja bila su posvećena gradovima, otocima, specifičnostima etnomuzikoloških lokaliteta, a očito dobro prihvaćena započeta praksa ove je godine iznjedrila jedan uistinu specifičan program – ovogodišnji festival započeo je s “Večeri klapa iz Hercegovine“.

Za nekoliko dana, točnije u petak, zadarska ženska klapa Kandelora također će nastupiti na 48. Festivalu dalmatinskih klapa Omiš, a evo što cure poručuju:

- Za nekoliko dana dolazi nam ono za što smo se ponajviše spremale ovih godina. Iako nam priroda nije bila naklonjena ovo godinu ni da na audiciju odemo, nismo se dale smesti uz sve slomljene dijelove tijela, bolesti i sve tužne trenutke koje smo prošle skupa. Svoj cilj smo ispunile samim prolaskom audicije,a u petak ćemo dati sve od sebe da se pokažemo u najboljem izdanju.